Spoštovani starši!

Radi bi vas povabili k razmisleku o rabi sodobne tehnologije – tiste, ob kateri se nam  zdi, da so nas naši otroci zelo hitro prehiteli v sledljivosti trendom in novostim. Govorimo seveda o računalnikih, pametnih telefonih in predvsem o svetovnem spletu – internetu.

Vabimo vas, da si preberete dopis, ki smo ga pripravili z namenom, da najprej dobro seznanimo s tematiko nas odrasle, da pridobimo potrebne informacije in znanja, da bomo otrokom lahko v zgled in oporo.

Da bi si lažje ustvarili in razširili svoj pogled na uporabo spleta ter tako lažje zase in za svoje otroke presojali o primernem obnašanju na spletu, vas vabimo na predavanje o varni rabi interneta, kjer vam bodo strokovnjaki razkrili različne pasti interneta, v katere se lahko ujamejo otroci in tudi odrasli ter različne možnosti, kako lahko sebe in svoje otroke naučimo, kako se tem pastem lahko izognemo.

 

Predavanje Varna raba interneta bodo izvedli strokovnjaki z Arnesa in Centra za varnejši internet Safe.si , in sicer 11. 1. 2018 ob 17. uri v avli šole.

 

Zelo priporočamo ogled njihove spletne strani safe.si, kjer lahko najdete ogromno kvalitetnega gradiva tako za odrasle kot tudi za različno stare otroke.

Pripenjamo nekaj spletnih povezav:

–          videoposnetki za mlajše učence: https://safe.si/video/risanke-ovcesk

–          videoposnetki za najstnike: https://safe.si/video/safesi-videi

–          vsebine za starše:

starši, vam pa seveda priporočamo podrobnejši ogled navedene spletne strani, izpostavljamo pa povezavi https://safe.si/starsi/10-naj-nasvetov-za-starse, kjer najdete nekaj osnovnih nasvetov, ter prilagamo pretresljiv videoposnetek, ki vam nazorno prikazuje internetno past, v katero se lahko ujame otrok https://safe.si/video/zanimivi-videi-drugih-organizacij/reci-ne

 

Več o varni rabi interneta

(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)