Da imajo učenci radi delo z računalniki, nam verjetno ni treba omenjati. Da znajo veliko več kot mi – starejši, prav tako ne. Da pa so na računalniškem tekmovanju dve leti zapored najboljši, pa zagotovo ni mačji kašelj.

Primož Markelj, učenec posebnih programov vzgoje in izobraževanja na Podružnični šoli s prilagojenim programom Brinje Grosuplje, je fant, ki mu upravljanje in delo z računalniki ni tuje.

V sklopu 11. državnega tekmovanja iz računalništva, ki sta ga organizirala Zveza za tehnično kulturo Slovenije in OŠ Jela Janežiča, je namreč pometel z vso svojo konkurenco in letos že drugič zmagal ter s tem osvojil naslov državnega prvaka. Tekmoval je v kategoriji učencev in učenk do 18. leta starosti.

Samostojno je opravil vse predpisane naloge v programu PhotoFiltre (urejanje fotografij) ter spletne pošte. Da ima njegov dosežek še dodatno težo, velja omeniti, da se je letos tekmovanja udeležilo več učencev in učenk kot prejšnja leta.

Velja omeniti tudi, da sta v kategoriji nad 18. let odličen rezultat dosegla tudi učenca Boštjan Trplan in Suzana Škulj, ki sta dosegla 4. mesto.

Našim učencem iskreno čestitamo in se veselimo njihovih uspehov tudi v prihodnje.

Urška Šteh

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)