Presihajoče jezero in od Kotla do Tkalca jame

Tretji dan je brinjske sedmošolce čakal pohod do presihajočega Cerkniškega jezera, ki ga na eni strani obdaja Slivnica, na drugi pa Bloška planota ter Javorniki. Pot je minila v prijetnem vzdušju in v dobri družbi vsaka pot zelo hitro mine. Z roba Cerkniškega jezera se nam je odprl pogled na čudovit naravni pojav, ki je bil deloma pokrit z vodo, deloma pa s polji.

Popoldan nas je čakal še drugi, tokrat krajši pohod, od Kotla do Tkalca jame. Krožno učno pot smo prehodili v dveh skupinah in izvedeli marsikaj zanimivega o reki Rak in površju, ki jo obdaja. Sprehodili smo se tudi do Velikega naravnega mostu.

Imamo se super in komaj čakamo, da vidimo, kaj nam bo prinesel večer.

 


Sedmošolci – stezosledci in lokostrelci

Prvo ocenjevanje v urejenosti sob in ponosna dobitnika torkove nagrade – Lian in Peter! Čestitamo njima in vsem, ki so se res potrudili in pokazali redoljubnost brinjskih učencev.

Dopoldanski pohod do Unške koliševke nam je dal vpogled v neverjetne sisteme podzemnih rovov, ki so jih v času med obema vojnama ob nekdanji meji zgradili italijanski vojaki. Popoldan smo spoznavali bogato rastlinsko življenje območja ter postali pravi lokostrelci in stezosledci. Živalim smo nastavili hrano, postavili kamero, ki snema gibanje, sedaj pa upamo, da se bo kakšna živalica ali zver ujela na posnetek.

Vmes smo uživali v dobrem kosilu, kmalu pa nas čaka še večerja ter večerno dogajanje.

Se kmalu zopet javimo. Učenci 7.c, 7. d ter spremljevalke.

 


Življenje v naravi se je začelo

Učenci 7.c in 7. d razreda ter spremljevalci smo srečno prispeli v CŠOD Rak. Prvi dan je poln vtisov: srečanje s kraškim svetom, Zelškimi jamami in netopirji – vmes pa smeh in veselje. Nekaj posnetkov za pokušino in se še oglasimo.

 

 

(Skupno 345 obiskov, današnjih obiskov 1)