1. DAN

Učenci 3. a in 3. p razreda so danes preživeli prvi dan plavalne šole v naravi v CŠOD Cerkno. Ker je bila pot nekoliko daljša, smo se ustavili na malici nato pa nadaljevali vožnjo proti Cerknem. Takoj ob prihodu so se učenci s pomočjo učiteljic namestili v sobe, ki so poimenovane po Cerkljanskih laufarjih.

Po kosilu smo se odpravili na bazen v hotel Cerkno. Izvedli smo plavalni preizkus in učence glede na stopnjo znanja razvrstili v plavalne skupine.

Sledila je malica nato pa poučen sprehod po Cerknem. Pred večerjo so učenci še dokončno uredili svoje sobe, odšli na večerjo nato pa na večerni sprehod z lučkami. Trenutno smo že pripravljeni na spanje, za prijeten zaključek večera in lahko noč pa smo učiteljice prebrale še pravljico. 😊

2. DAN

Drugi dan se je pričel zgodaj zjutraj, saj so bili učenci že neučakano pripravljeni na nove plavalne podvige. Po zajtrku so pripravili svojo plavalno opremo in se odpravili na bazen.

Po kosilu smo imeli dve popoldanski dejavnosti – izdelovali smo zgradbe iz papirja in preverjali potovanje kroglice. Odpravili pa smo se tudi v muzej, kjer smo podrobneje spoznali Cerkljanske laufarje.

Za prijeten zaključek večera pa smo se še sprehodili po kraju Cerkno. 😊

3. DAN

Tretji dan šole v naravi so se tretješolci po zajtrku podali na bazen, kjer so naredili velik plavalni napredek.

Po kosilu smo se ob sončnem vremenu povzpeli v gozd, tam so učenci gradili bivake s pomočjo šotorskega krila in naravnih materialov. Po prihodu v dom so imeli sproščen družabni čas na igrišču, nato pa je sledila večerja. Pred kino večerom smo napisali razglednice, ki pa jih bomo jutri odposlali v domače konce.

Po ogledu filma so učenci polni novih doživetij zaspali. 😊

4. DAN

Četrti dan so nas prebudili sončni žarki in odpravili smo se na zajtrk, takoj za tem pa na plavanje.

Na bazenu so nekateri učenci že opravili preizkus plavanja. Dosegli so lahko različne plavalne konjičke ali delfinčke.

Po plavanju smo imeli kosilo, nato pa športne igre na sončnem igrišču.  Po igrah so učenci izvajali dejavnosti z vodo in lesenimi deščic, nato pa začeli s pakiranjem prtljage.

Dan smo zaključili s plesno zabavo in podelitvijo priznanj za udeležbo na tečaju plavanja ter priznanj za najbolj urejeno sobo. 😊

(Skupno 715 obiskov, današnjih obiskov 1)