5. dan

Naša šola v naravi se počasi zaključuje. Ko smo se zbudili, smo pospravili sobe in napolnili kovčke ter se z avtobusom odpeljali na ogled mesta Ptuj. Ustavili smo se še v šoli boksa in se preizkusili še v tem športu. Sedaj pa se že vračamo proti domu in komaj čakamo, da vam še v živo poročamo o vseh dogodivščinah preteklega tedna. Se vidimo. 😊

4. dan

Še predzadnji zajtrk in zadnja jutranja telovadba, potem pa so nam policisti predstavili pravila varne vožnje s kolesom in nam razkazali opremo službenega avtomobila. Nato smo kolesarili do Ptujskega jezera, kjer smo se peljali s kanuji in igrali odbojko na mivki. Kolesarjenju in kanuizmu je sledilo izdelovanje kurentov iz naravnih materialov. Zvečer smo po skupinah nastopili na zaključni prireditvi. Naši fantje so občinstvo navdušili s plesom, dekleta pa s predstavo »Cup song«. Za konec večera so nam učitelji pripravili presenečenje – disko. Se vidimo kmalu!

3. dan

Po jutranji telovadbi in okusnem zajtrku smo raziskovali življenje na travniku. Na njem smo opazovali živali in nabirali različne rastline, iz katerih smo izdelali kolaž. V prostem času po kosilu smo se osvežili s sladoledom, dekleta pa smo si uredile pričeske s kitkami. V popoldanskem času smo plezali po plezalni steni. V tem smo zelo uživali. Današnjo večerjo smo še posebej težko pričakali, saj smo vedeli, da nas čaka Štrkov slovit carski praženec z odličnimi prelivi. Po večerji smo se odpravili na nočni pohod in se po njem pozabavali z novimi prijatelji iz Ljubnega. Se že veselimo jutrišnjih dogodivščin.

2. dan

Naš drugi dan se je pričel z jutranjo telovadbo med dolgimi polji koruze in pšenice. Telovadba v parih – zanimivo! Po telovadbi smo natančno pospravili sobe, saj poteka tekmovanje za najbolje očiščeno. Držite pesti!
Kuharji so nam zjutraj postregli tradicionalni slovenski zajtrk. Po njem smo se odpravili proti mlaki. Pred odhodom smo v nahrbtnike spakirali termometre za merjenje temperature vode in zraka, povečevalna stekla, daljnoglede in zajemalke za vodo. Pri mlaki nas je čakalo prisrčno presenečenje. Nihče od nas še ni videl toliko majhnih žabic. Prav posebno doživetje pa jih je bilo pestovati. Sprehodili smo se še do Ptujskega jezera. Tam smo z daljnogledi opazovali različne vrste ptic. Čeprav smo se po ogledu ptic hitro odpravili proti domu, nas je ujel dež. Nič hudega, v domu smo se posušili, oblekli v topla oblačila in že je posijalo sonce. Po kosilu je sledila borba za prvo mesto v lokostrelstvu, zvečer pa igranje miselnih iger na prostem. Po tako aktivnem dnevu se bo prav prilegel počitek.

1. dan

Danes se je pouk začel drugače kot ponavadi. Namesto v šolske klopi smo se usedli v avtobus. Odpravili smo se proti Ptuju v dom Štrk. Na poti smo se zabavali, saj smo ob spremljavi kitare prepevali vsem poznane pesmi. V domu so nas prijazno sprejeli, nam predstavili hišni red in nas povabili h kosilu. Po kosilu smo se preizkusili v orientacijskem teku in ob tem neizmerno uživali. Nihče se ni izgubil. 😉 Pojedli smo zasluženo večerjo, po njej pa se posvetili lepopisju ob glasbi. Veseli smo, da je za nami lep sončen dan. Jutri se vam ponovno oglasimo …

(Skupno 779 obiskov, današnjih obiskov 1)