Zadnjič posodobljeno: 12. 4. 2020 ob 17.00

Natančnejša navodila za delo učencev boste starši 4. b in 4. p dobili po elektronski pošti, starši učencev 4. a pa na spletni strani http://www.mojrazred.si.

 

SLOVENŠČINA

– Prisluhni, kako je svoj poklic predstavila Ana. Naslov posnetka je Poklic. Po ponovnem poslušanju odgovori na vprašanja v DZ na strani 103 in dopolni preglednico na strani 104.

– Preberi si nasvete o pripravi na govorni nastop na strani 104 v SDZ. Pripravi govorni nastop za opis poklica in ga sam oceni (lahko tudi prosiš starša ali kakšnega starejšega sorodnika za oceno). Pri tem si pomagaj s preglednico na strani 32 v SDZ.

– Polglasnik je samoglasnik, ki v slovenščini nima svoje posebne črke. Zapisujemo ga po večini s črko e (npr. pes), lahko pa je tudi ne zapišemo ampak samo izgovorimo (npr. prt, grm). Pozorno prisluhni posnetkom in reši naloge v SDZ na str. 97 – 99. Številka posnetka se ujema s številko naloge v DZ.

 

MATEMATIKA

MERJENJE MASE:

– SDZ 4. del,  str. 18 – 25

– Pomagaj staršem pri pripravi obrokov tako, da stehtaš sestavine.

– Utrjuj znanje z reševanjem nalog na spletnih straneh: https://interaktivne-vaje.si/matematika/merske_enote/merske_enote_masa.html

– Preveri svoje znanje z reševanjem učnega lista.

 

DRUŽBA

KAKO POTUJEMO?
– Ponovi učno snov s pomočjo učbenika (str. 68, 69) in zapisa, ki si ga oblikoval/a v zvezek za družbo. Po potrebi dopolni svoj zapis.

– Opiši promet v svoji domači pokrajini. V zvezek napiši naslov PROMET V DOMAČI POKRAJINI. Pri zapisovanju povedi si pomagaj s spodaj zapisanimi vprašanjih, ki jih ne rabiš prepisovati.

  1.     Katere vrste prometa potekajo skozi tvojo domačo pokrajino (Grosuplje z okolico)?
  2.     Katere večje kraje povezuje avtocesta, ki poteka skozi domačo pokrajino?
  3.     V katere večje kraje lahko odpotuješ z vlakom iz Grosuplja?
  4.     Kako se imenuje avtobusna linija potniškega prometa, ki povezuje Grosuplje s prestolnico?
  5.     S katerim prometnim sredstvom najpogosteje potuje tvoja družina?
  6.     Kako lahko prebivalci domače pokrajine pripomoremo k manjši prometni onesnaženosti?

 

NARAVOSLOVJE IN TEHNIKA

– Preberi besedilo o Prometu v U na str. 25, 26, 27

– Preglej svoje kolo in ugotovi ali ima obvezno opremo. Pomagaj si s predstavitvijo Oprema kolesa in kolesarja, pravila. Dobro ga preberi in si čim več zapomni.

– Nadeni si čelado in preizkusi svoje kolo. Vozi se po neprometnih površinah ali v spremstvu staršev pojdi na kolesarski izlet. Samostojno se boš lahko vozil, ko boš imel kolesarski izpit.

– Reši kviz o gibanju. Na začetku kviza obvezno zapiši svoje ime in priimek.

– DODATNO: Utrjuj učno snov z reševanjem spletnih nalog: Deli kolesa, Križanka o vozilih, Vozila.

 

ANGLEŠČINA

TJA 4. a in 4. b

– V angleščini opiši sobo, ki si jo izdelal pri LUM. Napiši vsaj 5 povedi o sobi in 5 povedi o oblačilih, ki jih imaš v omari. Pri opisu sobe si pomagaj z opisom svoje sobe, ki ga imaš zapisanega v zvezku za angleščino. Pri opisu oblačil napiši, kateri letni čas je, kakšno je vreme in kaj ima prebivalec tvoje sobe takrat oblečeno. Opiši oblačila za vsaj dve letna časa. (primer: It’s winter. It’s cold and snowy. I’m wearing a ___________ and ___________. ). Besedilo napiši v zvezek za angleščino ali na računalnik in ga pošlji učiteljici za angleščino v pregled. Če želiš, lahko priložiš še fotografijo ali risbo sobo, ki si jo naredil/a za LUM.

– Ponavljaj in utrjuj besedišče o oblačilih in hiši v spletni učilnici, preberi zgodbe iz učbenika (Unit 3, 4), ponovi pesmice.

– Preveri svoje znanje z reševanjem kviza, ki ti ga bo posredovala učiteljica.

TJA – 4. Polica: Navodila za delo prejmejo starši po elektronski pošti.

 

GLASBENA UMETNOST

Oglej si baletno predstavo https://youtu.be/jH6IYr9x9L0 ter zapiši svoje vtise v glasbeni zvezek (kaj ti je bilo všeč, kaj ne, ali bi si želel ogledati še katero drugo ipd.) ter naredi ilustracijo.

 

LIKOVNA UMETNOST

Prostorsko oblikovanje – SOBA TREH MARSOVČKOV (scena po literarni predlogi)
Preberi si odlomek iz knjige Drejček in trije marsovčki. Nato si predstavljaj prostor, ki je opisan v odlomku. Danes boš postal scenograf in boš oblikoval sceno na temo knjige Drejček  in trije Marsovčki – naredil boš sobo treh Marsovčkov. Za izdelavo scene potrebuješ kartonske embalaže različnih velikosti (ena velika škatla, več manjših), kolaž papir, pisarniški papir (A4), trši papir, blago, škarje, lepilo, lepilni trak, zamaške, nit, črn flomaster. OPOMBA: Če kolaž papirja nimaš doma, uporabi pisarniški papir in ga pobarvaj.
Najprej vzemi veliko škatlo in jo obrni tako, da je odprtina spredaj. Če so stranice škatle krajše, lahko uporabiš pokrov škatle, da podaljšaš »tla« sobe v modelu.
Manjše škatlice in ostalo embalažo, ki si jo nabral preglej in pomisli za kaj lahko embalažo uporabiš. Manjša škatlica bi lahko na primer predstavljala omaro. Škatlico oblepi s kolaž papirjem, nato pa jo prereži po sredini, da narediš vrata. Škatlico nato prilepi v veliko škatlo. Zmečkaš lahko kos papirja in ga prilepiš na strop. To lahko ponazarja luč ali disko kroglo. Pri delu bodi natančen in pazi na:

  • na velikost izdelkov,
  • na smiselno oblikovano sceno,
  • na natančno lepljenje,
  • na izvirnost.

Sceno dopolni z izdelavo kompleta oblačil za vsak letni čas. Na primer za poletje lahko izdelaš kratko majico in kratke hlače. Oblačila so lahko tudi marsovska. Na list papirja oblačilo najprej nariši, nato ga pobarvaj in izreži. Izdelane slike oblačil nato spravi v marsovsko omaro. Oblačila in sobo boš nato pri uri angleščine poimenoval in opisal.

 

ŠPORT

– Vožnja s kolesom po neprometnih površinah ali v spremstvu staršev

Fitnes monopoli

 

NIP NEMŠČINA

Navodila za delo so v spletni učilnici NIP Nemščina – 1. skupina, za geslo pišite na valentina.pokupec@os-brinje.si.  

 

NIP RAČUNALNIŠTVO

Nadaljuj s projektno nalogo v Scratch-u (enostavna igrica).

 

NIP UMETNOST

NUM – Navodila

Zapise pošljite do 24. 4. 2020 do 15:00 na e-naslov urska.jeraj@os-brinje.si.

 

NIP ŠPORT

NŠP – Navodila

 

NIP TEHNIKA

NTE 4. a in 4. b

KDOR ŠE NI!!! Učenci dokončajo izpiske iz predstavitve Umetne snovi in mi VSI (nekateri so že) posredujejo fotografije izpisane snovi na e-naslov jakob.drmota@os-brinje.si!

Za vse: Izberi si en lahek origami https://www.youtube.com/results?search_query=easy+origami, ga fotografiraj in pošlji na e-naslov jakob.drmota@os-brinje.si!

NTE – Polica

Naslednji teden boste izdelovali vozila iz odpadnih materialov.
Svoj izdelek poslikajte in mi ga pošljite na e-naslov.
Dodatna navodila bodo starši dobili po e-pošti.

 

PODALJŠANO BIVANJE

Predlogi za ustvarjalno preživljanje prostega časa

 

(Skupno 766 obiskov, današnjih obiskov 1)